Hakuna matata

Hakuna matata

Sunday, 19 June 2016

Suurperheen "kesäloma"

 On nämä kesälomat kyllä yhtä itkua ja hampaiden kiristystä, sanon minä. Ei tässä mitään, ihana kun on loma. Tai siis "loma". Ei tässä mitään eroa normihommista ainakaan mun osalta. On tämä s****** työmaa! Ei nyt onneksi tarvi laukata kerhoreissuilla ja puheterapiakin on kesälomalla. Menee vaan ihan hulluna rahaa ruokaan, kun koko ajan joku notkuu jääkaapilla ja lapsilla venyy nukkumaan menot illalla. Nytkin sataa vettä kuin Esterin sanonko mistä ja lapset tappelee keskenään kuin viimeistä päivää. Alkais jo ne koulut!

Tällä poppoolla ei nyt ole sen kummoisempia kesäsuunnitelmia. Koiran tulo taloon on se tän kesän odotetuin juttu. Hyvänä kakkosena on mummola reissu. Matkaamme pohjoiseen junalla joten tulossa jännittävät 6 tuntia. Toivottavasti kanssamatkustajilla ei ole pipot kovin kireällä, meistä saattaa lähteä sitä ääntä vähäsen...

Joka kesäinen Lintsi keikka odottaa myös lunastuspäiväänsä. Olen jo miettiny jos veis lapset kahdella eri kerralla: eka isot, pienet perässä ilmaislaitteisiin ja poju ehkä pariin maksulliseen, jos semmoseen hinkuu. Tytöillä tulee ehkä rannekkeista revittyä enempi iloa irti, pienille on jo ihan hurjan jännää ne ilmaiskieputukset. Vähän hattaraa ja jätskii niin eiköhän se ole sillä lailla taputeltu koko homma. On se kuitenkin melko operaatio viedä tämmönen joukko yhtä aikaa huvipuistoon. Omat eväät on ihan must, koska en nyt vaan suostu maksamaan kymmentä euroa parista hassusta ranskalaisesta ja nakista. Eihän semmosesta tule kuin pahalle päälle.

Vielä on kesää jäljellä. Toivotaan hyviä kelejä ja auringon paistetta!

6 comments:

 1. Niin tuttuja ajatuksia! Täällä myös neljän lapsen äiti. 2 alakouluikäistä, 5v ja 1v 9kk. Huh, huh ei tässä mikään varsinainen lomafiilis vielä ole kun yksin pyörittää tätä karusellia. Miehen lomaan vielä aikaa. Toivotaan meille kaikille etenkin suurperheen äideille tsemppiä ja aurinkoa! Kiva blogi sulla, luen säännöllisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, kun kommentoit! Jep me suurperheen äidit ollaan melkosia, yläfemmat vaan sulle! Koita jaksaa, nii mäki. Tänään me koko aamu huudatettu musaa täysillä. Lähtee päivä hyvin käyntiin ja aurinkoki paistaa !

   Delete
  2. Ihanaa, kun kommentoit! Jep me suurperheen äidit ollaan melkosia, yläfemmat vaan sulle! Koita jaksaa, nii mäki. Tänään me koko aamu huudatettu musaa täysillä. Lähtee päivä hyvin käyntiin ja aurinkoki paistaa !

   Delete
 2. Teidän kesälomapläänit kuulostaa juuri siltä miltä kuuluukin! Mekin on käyty Lintsillä, mummolassa (tosin sinne pääsee tunnissa), meille ei tule koiraa mutta on silitelty meidän hamsteria. Ei se vaadi sen kummoisempia. Musta taas tuntuu siltä, että kesä on ihan lomaa kun ei ole pakollisia lasten viemisiä ja muita sinkoiluja sinne tänne :D (Siitä on tulossa blogiini lisää juttua). Mutta se on fakta: ihmeen paljon nämä ihmistaimet tuntuu syövän, aina jollain nälkä :D

  Aurinkoisia kelejä lisää odotellessa, tänään taas on sadepäivä ja sen mukaiset metkutkin olisi keksittävä. Tai no lapset aina keksii ja itse saa keksiä miten ne ei villiintyisi ihan täydellisesti, koska naapurit ;) Mutta maailmana mahtuu meteliä, eiköhän meidänkin naapurit ole sen jo huomanneet, hehe ;)

  Hyvää kesää, jäin lukijaksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista! Sait muhun uutta virtaa ja energiaa ja toivottavasti inspiraatio iskee taas kirjoittaa tiheämmin. Paineet kesälomasta ovat tosiaan olemassa mutta me otetaan rennosti ja ihaninta on ettei ole aikatauluja. Mennään niinkuin parhaalle tuntuu eikä oteta mitään stressiä. Ihaninta on myös ottaa ilo irti pienistäkin jutuista.

   Delete
  2. Kiitos kommentista! Sait muhun uutta virtaa ja energiaa ja toivottavasti inspiraatio iskee taas kirjoittaa tiheämmin. Paineet kesälomasta ovat tosiaan olemassa mutta me otetaan rennosti ja ihaninta on ettei ole aikatauluja. Mennään niinkuin parhaalle tuntuu eikä oteta mitään stressiä. Ihaninta on myös ottaa ilo irti pienistäkin jutuista.

   Delete